'Muziek is mijn uitlaatklep'

30 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - De een jaar geleden uitgekomen Cd 'Color of Blue'van Hans Slotboom & Friends staat als een huis. ,,Het is mijn eerste Cd met

allemaal eigen nummers," aldus de Edese muzikant. Aan de Cd is ten onrechte niet zo veel aandacht aan besteed. ,,De Cd is uitgebracht ter promotie eigenlijk van mij en mijn vrienden om een aantal optredens te doen."

door Jan de Boer

Slotboom kijkt met genoegen terug op de Cd. ,,De muziek kan ik niet in een hokje plaatsen. Ik maak gewoon uitstapjes. De muziek komt ergens bij de blues en de rock vandaan. Dan is het weer jazzy, dan weer instrumentaal. Het is het ontdekken van wat er allemaal mogelijk is. Ik hang niet zo zeer aan een bepaalde stijl. Ik heb natuurlijk wel mijn voorkeuren, ik ben inmiddels al weer bezig voor een volgende Cd. Dat wordt alleen maar blues met op het zijspoor jazz. Dat wordt echt één stijl. De nummers voor de Cd Color of Blue had ik nog op de plank liggen. En daar wilde ik wat mee doen, eigenlijk is het een bij elkaar geraapt zootje."

Optreden met eigen nummers is in deze tijd moeilijk, weet ook de 60-jarige Hans Slotboom. ,,Het zijn tegenwoordig de coverbands, die het meest gevraagd worden. In de gelegenheden horen zij het liefst bekende nummers. Daar loop ik ook tegenaan. Momenteel speel ik samen met andere muzikanten in het project Klankkleur. Daar vertalen schilders, kunstenaars de muziek en vooral de emoties van de muziek met verf op het witte doek."

Veel improvisatie

Bij Klankkleur wordt er door de muzikanten veel geïmproviseerd. Het nummer 'Nature' op de Cd Color of Blue is instrumentaal.

,,iemand zei tegen mij 'waarom werk je dit niet uit'. De kracht van de natuur is helemaal moeilijk te vertalen. Een onweersbui en de vogels die je daarna hoort. Je vertaalt het muzikaal gezien zo dat je zelf voelt dat je maar een heel klein onderdeeltje bent van het grote machtige geheel van de natuurkrachten en de natuur zelf. Zelf vind ik het vrij goed gelukt. Zonder tekst is het heel moeilijk om een verhaal te vertellen."

De nieuwe Cd is volgens Hans Slotboom in voorbereiding. ,,Het groffe werk is gedaan. Wanneer komt de nieuwe Cd uit? Ik hang mezelf niet zo zeer op aan tijden. De nummers zijn voor zestig procent uitgewerkt. Ik heb er de instrumenten voor, ik kan zelf digitaal opnemen. Dat is de baby, de baby gaat mee naar de studio en de andere veertig procent doen we daar. Het bespreken van een studio is zo gebeurd. Het opnemen is het werk niet. Het werk zit in het schrijven, het componeren en de teksten. Het moet altijd iets nieuws

hebben bij mij. Muziek is een hobby naast het werk. Muziek is mijn uitlaadklep."

De Cd Color of Blue is in Ede voor tien euro te koop bij Velvet Music en Wolve Music. Ook te bestellen via ath.bosma@kpnmail.nl.

Op de foto: Hans Slotboom: 'De muziek kan ik niet in een hokje plaatsen. Ik maak gewoon uitstapjes.'

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie