Bouw appartementen Parkweg gaat door

30 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - De bouw van 40 appartementen voor jongeren aan de Parkweg gaat door. Er is geen beletsel meer om met de bouw te beginnen. Projectontwikkelaar Jan Kuipers en de enige bezwaarmaker zijn tot een (financieel) vergelijk gekomen. ,,,Vorige week heb ik de bevestiging van de rechtbank ontvangen, dat het bezwaarschrift is ingetrokken. Ik ben blij dat het voor elkaar is,” zegt Kuipers.

door Jan de Boer

Kuipers, die niet wil vertellen hoeveel hij heeft moeten betalen, heeft uiteindelijk eieren voor zijn geld gekozen. Verder procederen

had nog wel een jaar of twee kunnen duren. En die tijd had Kuipers niet, maar ook de kopers van de appartementen niet. ,,Voor de kopers is het ook een bevrijding, ja. Een van de kopers belde me op en zei ‘ik begrijp het probleem niet, ik heb geen auto’. Hij wilde alleen dichtbij het station wonen. Ook hij was blij dat het nu rond is.”

Het Edese college van burgemeester en wethouders verleende al op 25 oktober 2012 een omgevingsvergunning. De bezwaren werden door de commissie voor de bezwaarschriften op 25 februari 2013 ongegrond verklaard. Nog steeds was het wachten op de behandeling van de zaak bij de bestuursrechter in Arnhem. Ook al had Kuipers daar ‘gewonnen’ zag het er naar uit dat er tot aan de Raad van State geprocedeerd zou moeten worden.

Dit jaar worden er nog vijftien appartementen notarieel overgedragen, aldus Kuipers. ,,De rest staat voor begin januari 2014 op de planning. Als dat is gebeurd, beginnen wij met bouwen. Op dit moment zijn er 34 appartementen verkocht. Een aantal kopers zijn er afgevallen, maar er komen weer nieuwe kopers bij.”

Halverwege de maand januari worden de opstallen aan de Parkweg, waar vroeger de Basismarkt was gevestigd, gesloopt. Daarna wordt er gestart met de bouw van de starterappartementen. ,,Ik heb de planning van de aannemer nog niet gezien. Maar ik schat dat de appartementen in het najaar van 2014 klaar zijn voor bewoning.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie