PvdA Ede en GroenLinks/PE gaan lijstverbinding aan

11 januari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - PvdA Ede en GroenLinks/PE gaan bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 een lijstverbinding aan. Dat maakte PvdA-lijsttrekker Marije Eleveld bekend tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie van de socialisten.

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen had GroenLinks/PE nog een lijstverbinding met D66 Ede. Omdat deze partij volgens GroenLinks/PE-lijsttrekker Ellen Out naar rechts van het midden is opgeschoven, was het voor GroenLinks/PE geen optie meer samen te gaan werken met D66 Ede.

Volgens Marije Eleveld is de lijstverbinding tussen de twee partijen een logische keuze als je kijkt waar beiden voor staan. ,,Het is heel belangrijk om te zorgen dat de linkse politiek in Ede stevig vertegenwoordigd is."

Eleveld hoopt dat door de lijstverbinding meer raadszetels aan de linkerkant van het spectrum in Ede terecht komen. ,,Dat is hard nodig gezien de ontwikkelingen die op ons afkomen. Een stevig links geluid is heel hard nodig."

Ellen Out is het daar helemaal mee eens. ,,Ik ben blij met onze lijstverbinding. Het is eigenlijk een natuurlijk verbintenis. Historisch en inhoudelijk gezien is een lijstverbinding voor de hand liggend. We zijn allebei toch wel uitgesproken links. Het is hard nodig dat we in Ede meer zetels krijgen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie