Vrouwen DTS laten Fortuna Sittard ontsnappen

3 februari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Voor de vrouwen van DTS Ede stond zaterdag de eerste competitiewedstrijd van 2014 op het programma. Tegenstander was Fortuna Sittard, voorafgaande de wedstrijd koploper in de Topklasse, waar DTS maar al te graag verandering in wilde brengen. De wedstrijd in Sittard werd helaas met 3-1 verloren, ondanks een goede tweede helft met nota bene tien speelsters. Er zou om 14.30 uur afgetrapt moeten worden op het tweede veld van Sportpark Inschoten, maar de KNVB had de scheidsrechter per ongeluk richting Sittard gestuurd. Na wat rondbellen kwam er gelukkig een vervanger opdraven, maar werd er wel bijna drie kwartier later dan gepland afgetrapt. De Limburgse vrouwen wonnen met 1-2.

Fortuna begon dreigender aan de wedstrijd en wist in de eerste minuten al een keer het Edese doel onder vuur te nemen. Dit was niet de toon voor de eerste helft, want echte kansen bleven voor beide ploegen uit. In de 20e minuut kwam keepster Simone Hensen vervelend in botsing met de rechter spits van Sittard, maar zij kon de wedstrijd gelukkig vervolgen. DTS wist door goed opbouwen een paar keer dichtbij het doel van Fortuna te komen, maar de precisie ontbrak in de laatste pass of bij de doelpoging.

Bij balverlies van DTS kon Fortuna door een snelle omschakeling gevaarlijk worden. Halverwege de eerste helft was het de goed oplettende Renate Vonk die door een nuttige overtreding een mogelijke aanval van Sittard ongedaan maakte. De verdediging van Ede stond goed, er werd gestreden voor elke meter en daardoor werden bepaalde speelsters van Fortuna goed uit de wedstrijd gehaald. Eind eerste helft kreeg DTS een goede kans, maar de kopbal van Hiske Huisman miste richting en verdween naast het doel.

In de rust nam Gera op den Kelder de plek over van Margriet Jansen. Direct in de tweede helft kreeg DTS twee grote kansen om een voorsprong op het niet aanwezige scorebord te zetten. Beide keren stond de keepster van Fortuna in de weg. De toon werd wel gezet voor de rest van de wedstrijd, DTS moest en zou de 3 punten in Ede houden.

Helaas moest Sarina Groeneveld in de 59e minuut aan de noodrem trekken en veroorzaakte daarmee een penalty. De gehele wedstrijd was het al een felle strijd, maar nu was haar tegenstandster Sarina te snel af. Ondanks dat ze niet in de wedstrijd zat, wilde ze toch zelf de strafschop nemen, maar deze wist Simone Hensen uitstekend te keren.

In de 71e minuut was het toch raak voor Sittard en wist LivAerts alsnog voor de 0-1 te zorgen. DTS liet er geen gras over groeien. Gera op den Kelder bereikte Hiske Huisman met een mooie pass in de 73e minuut, maar de lob van laatst genoemde verdween helaas over het doel.

In de 77e minuut was wel raak voor de Edese dames. EvelineZech kreeg de bal links in het 16 meter gebied van Hiske Huisman, draaide voorbij haar tegenstandster en plaatste de bal in de rechter bovenhoek: 1-1.

Het had 'erop en erover' moeten zijn voor DTS, maar het tegendeel bleek waar. Ondanks dat er zeker een punt in Ede had moeten blijven, wist Fortuna in de 86e minuut toch de 1-2 binnen te prikken en stond DTS onterecht met lege handen.

In het wedstrijdbeeld kunnen de vrouwen van DTS zeker meekomen in de top van de Topklasse, maar weten dit helaas nog niet in de uitslagen te laten zien.

Een zure nederlaag, maar het team is nu zeker gebrand om zaterdag de drie punten uit Huissen mee te nemen, want dan staat de Gelderse derby RKHVV - DTS weer op het programma.