Joeri van Opstal plaatst zich voor Cadet Cup Zagreb

3 februari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Joeri van Opstal, judoka bij de Budo AcademyPhysical, heeft zaterdag 1 februari tijdens het kwalificatietoernooi voor jongens tot 18 jaar een bronzen medaille behaald. Met deze prestatie verdiende de 15-jarige een uitnodiging van de Judo Bond Nederland voor de European Cadet Cup in Zagreb, Kroatië.

Het toernooi kende, doordat het als kwalificatietoernooi was aangemerkt, een zeer sterke bezetting. In de categorie -60 kg waren er 45 deelnemers en de gehele Nederlandse top aanwezig.

De loting was niet makkelijk. Van Opstal lootte de topfavoriet, Twan van der Werff, de eerste wedstrijd. Van der Werff stond vorig jaar nog in de kwartfinale van het WK.

Joeri van Opstal kwam betrekkelijk snel op achterstand, en kon dat niet ombuigen. In tegenstelling tot een ieder ander, wist hij de partij tegen Twan van der Werff wel tot het einde uit te judoën. Door dit verlies begon de inhaalrace om uiteindelijk nog brons te halen.

Na een vrije ronde in de eerste verliezersronde, volgden nog zeven rondes; zes werden er vroegtijdig beëindigd met Ippon. De derde plaats baande de weg voor een Europees avontuur.