Calvijnschool mogelijk achter Julianaschool

Nieuws

EDERVEEN - De kans is groot dat de Calvijnschool aan De Zicht 3 gaat verhuizen naar nieuwbouw die achter de Julianaschool (Schoolstraat 1) zal verrijzen, op de grond van het huidige tennispark.

Dit blijkt uit actualisering van de structuurvisie die de gemeente Ede heeft gemaakt. ,,Volgens de formele berekeningen van de verhouding kinderen en oppervlakte, heeft de Calvijnschool nu voldoende ruimte, maar omdat de school veel in kleine groepjes werkt, wil zij graag meer ruimte'', licht wethouder Roel Kremers toe.

De bestuurder noemt de visie weliswaar een ,,visionair document'', maar verklaart tegelijkertijd dat de twee schoolbesturen elkaar 'gevonden' hebben en dat er gesprekken zijn over de plannen. Op deze manier kunnen de scholen immers ook faciliteiten als een gymzaal gezamenlijk gebruiken.

Qua bedrijvigheid is de wethouder terughoudend als het gaat om uitbreiding. ,,Want men wil dan vaak bedrijven bouwen met een woning erbij. Misschien kunnen we ruimte bieden op strookjes langs de Hoofdweg tussen Ederveen en De Klomp, vermoedelijk vooral aan de oostkant.'' Qua woningbouw komt de komende jaren het wijkje Veldjesgraaf 2 in beeld.

De gemeente ging de afgelopen maanden in gesprek ging met groepen in Ederveen. Reageren op het concept kan tijdens een inloopavond op 6 maart van 19.30 tot 21.30 uur in dorpshuis De Zicht, maar ook schriftelijk.

advertentie