Column 'Redelijk Getikt': Qat

Nieuws

Verhoging van de bloeddruk en hartfrequentie, slapeloosheid, verminderde eetlust, constipatie, urineretentie (je blijft ermee zitten), verhoogde lichaamstemperatuur, geïrriteerdheid, verminderde zelfbeheersing en een lagere potentie.

Dat wil je toch niet? De Edenaar die vorige week door de politie werd aangehouden, neemt die bijwerkingen toch voor lief. Zelfs als hij achter het stuur kruipt, gebruikt hij 'qat', een drug die in Afrikaanse landen als Kenia wordt gebruikt.

Hij reed versuft door rood, slingerde over de weg en reed bijna een bromfietser omver. Bovendien had hij geen rijbewijs en vond de politie in zijn auto duizenden euro's.

Het zal mij benieuwen wat de rechter voor deze roekeloze figuur gaat bedenken. Dat hij vast moet zitten, lijkt me duidelijk. Vanwege zijn slapeloosheid heeft hij geen bed nodig, dus leg hem maar op de grond. Een paar korstjes droog brood voldoen, want hij heeft toch geen honger. En ieder uur verplicht een smeuïge portie laxeersiroop tegen zijn constipatie. Dagelijks mag hij in een bad met ijsklontjes, want die verhoogde lichaamstemperatuur van dit heethoofd moet dalen.

Een wrede aanpak, zegt u? Ik denk dat u hier anders over gaat denken, als deze vent uw zoon of dochter aan zou rijden. Eén voordeel van dat qat-kauwen: de potentie daalt. Want op een nazaat van dit soort gasten zitten we echt niet te wachten.

door Freek Wolff

advertentie