Overlopen inbreker verwondt buurtbewoner in Bennekom

Nieuws

BENNEKOM - Een tot dusver onbekende en voortvluchtige inbreker heeft maandagavond in Bennekom een buurtbewoner verwond. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op te reageren.

Omstreeks 18.30 uur ontdekte een bewoonster van de Margrietlaan dat er inbrekers in huis waren. Nadat de vrouw om hulp riep schoot een 58-jarige buurtbewoner te hulp.

Die werd echter zowat omver gelopen door een van de inbrekers. Een poging hem tegen te houden ontaardde in een korte schermutseling, waarbij de 58-jarige een verwonding opliep in het gezicht. De twee inbrekers wisten te ontkomen richting Marijkelaan in een grijze auto, vermoedelijk van het merk Seat.

Geen buit

Van een van de inbrekers is bekend dat het een man was met een fors postuur en in het donker gekleed. De man droeg ook een muts of capuchon over het hoofd. Agenten hebben nog vergeefs in de omgeving naar de daders uitgezien.

Ook een buurtonderzoek heeft tot dusver nog geen aanknopingspunten opgeleverd.

Voor zover bekend hadden de inbrekers geen kans gezien iets buit te maken. De politie roept getuigen op te reageren via telefoonnummer 0900-8844.

advertentie