Alles is liefde in Cultura

Nieuws

EDE - Cultura staat komend weekend in het teken van de liefde. Op Valentijnsdag zingt SabrinaStarke songs van haar idool Bill Withers en zaterdag 15 februari vertellen en zingen drie Vlamingen van Hermitage over de liefde in hun nieuwe theaterprogramma 'Alleen de liefde kan u redden'.

SabrinaStarketoert vanaf januari met The song of Bill Withers langs theaters. Ze zingt, speelt gitaar en vertelt over haar grote inspiratiebron soullegende Bill Withers.

Leanon me en het Metropole Orkest

In samenwerking met het Metropole Orkest bracht SabrinaStarke in 2013 de cd 'LeanOn Me - The Songs Of Bill Withers' uit. Ze wordt begeleid door een band en ook het Metropole Orkest speelt een rol in het theaterconcert. Daarnaast zal ze vertellen over het leven en de roots van Withers en over de boodschap uit zijn muziek. ,,Dat maakt de voorstelling heel divers, het is niet alleen een concert, maar een totaal verhaal", vertelt Starke. ,,Het Metropole Orkest is er virtueel bij.".

Do forlove

Na de release van 'YellowBrickRoad' met de single 'Do For Love' en haar tweede goed ontvangen cd 'Bags & Suitcases' zal SabrinaStarke het publiek kennis laten maken met de muziek en leven van soullegende Bill Withers. Haar eigen gitaarspel vormt weliswaar het uitgangspunt van de show, maar Sabrina daagt zichzelf ook uit op piano.

Hermitage: Alleen de liefde kan u redden

In een wereld vol verleiding flirt Hermitage schaamteloos met de grenzen van het betamelijke. Maar na de zonde komt de val en lijkt redding ver weg. Op het podium vertelt de groep uit Gent met humor, anekdotes, liedjes en poëzie over de snelle weg naar beneden en de trage klim omhoog.

In 2011 won Hermitage de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Een jaar later speelden ze op het Kleinkunst Gala met het Metropole Orkest. De samenwerking werd doorgezet op hun nieuwe cd. Het kleinkunstrepertoire van Hermitage heeft raakvlakken met pop, indie, chanson en singer-songwriter muziek. Hun teksten zijn pure poëzie die een geniaal huwelijk ondergaan met piano, gitaar, percussie en cello.

Een mooi moment om een vriend, vriendin, geliefde blij te maken met een avondje uit en te genieten van de heerlijke muziek van SabrinaStarke of de mannen van Hermitage. Reserveer snel, want vol is vol.

Kaarten voor het concert van Sabrina Starke of de voorstelling van Hermitage zijn verkrijgbaar via de website van Cultura tel. 0318-672800 of www.cultura-ede.nl.

Op vrijdag serveert De Verleiding voorafgaand een heerlijk Valentijsmenu.

advertentie