Mee op wintersafari door Planken Wambuis

7 februari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - De grote zoogdieren van natuurgebied Planken Wambuis bij Ede eens in levende lijve zien? Kom dan zondag 23 februari mee op wintersafari met de boswachter van Natuurmonumenten.

De circa twee uur durende wandeling start om 14.00 uur. Deelname kost (inclusief een kop koffie, thee of fris en kruidkoek na afloop) 3 euro per kind (tot 12 jaar), 5 euro voor leden van Natuurmonumenten en 8 euro voor niet-leden. Let op: reserveer deelname van tevoren. In verband met de te verwachten grote belangstelling kunnen alleen mensen die zich van te voren hebben aangemeld deelnemen. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl of telefonisch bij de ledenservice van Natuurmonumenten, 035 - 655 99 55. De tocht is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Winterrust?

Hoe overleven planten en dieren de winter? Hoe zoekt het wild zijn voedsel bij elkaar? Welke sporen laten ze na? De boswachter vertelt erover. Ga met hem mee, hij kent de mooiste plekken en de plekken waar de kans op het zien van wild het grootst is. De grote zoogdieren die hier leven zijn ree, edelhert, wild zwijn, pony, Sayaguesa en Tudanca runderen. Of misschien ontdek je wel de prooiresten van de klapekster of hoor je het krassende geluid van overvliegende raven op zoek naar voedsel.

Winterlandschap

Genieten van het gevarieerde winterlandschap van Planken Wambuis. Over het glooiende heidelandschap van Nieuw Reemsterhei, door het middeleeuwse bos van Het Oude Hout en de graasweides van Oud Reemst. De tocht eindigt met een welverdiende kop koffie, thee of fris en een lekkere plak kruidkoek van de boswachters vrouw.

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl en volg Twitter en Facebook:

@NM_Gelderland

www.facebook.com/DeVeluwe

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie