Barbara de Loor geeft schaatsclinic voor basisscholen

Nieuws

EDE - Nederlands oud-langebaanschaatsster en presentatrice Barbara de Loor gaf donderdag schaatsclinics aan 300 basisschool leerlingen.

Vanaf medio jaren negentig maakte zij deel uit van de Nederlandse schaats top. De Loor is de komende weken bij RTL Late Night te zien om haar licht te laten schijnen over de prestaties van de sporters op de Olympische Spelen in Sotsji.

Samen met de Edese IJsvereniging organiseerde CineMec een schaatsclinic met Barbara de Loor. Van de tien scholen hebben er acht de clinic kunnen volgen. Daarna moest de baan helaas dicht vanwege het te warme weer.

De weersvooruitzichten naar de komende periode beloven ook niet veel goeds voor de schaatsbaan. CineMec heeft nu de beslissing moeten nemen de baan vervroegd te sluiten.

,,We hebben er alle energie ingestoken samen met de Edese IJsvereniging", aldus Gerben Kuipers en Theo van der Rijt (EIJV), ,,maar met de hoge temperaturen is het ijs niet goed te houden. Helaas kunnen we dus de komende voorjaarsvakantie geen ijsplezier meer bieden. Maar er zijn voldoende goede en leuke nieuwe films voor de vakantie."

CineMec kijkt terug op een goede periode met de baan. Mede namens de foundingfathers 'Vrienden van de Vallei' hebben meer dan 30 scholen kunnen schaatsen. Ook zijn er allerlei andere activiteiten georganiseerd zoals schaatslessen van de EIJV, demonstraties kunstrijden, demo en clinic schoonrijden, discoschaatsen en ijshockeyclinics door de Nederlandse Vereniging IJshockeyschaatsen.

advertentie