Vijf jaar cel voor slaan politieman

7 februari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - (ANP) - Een harde klap op het strottenhoofd van een politieman, die optrad als hulpofficier van justitie, levert een 41-jarige man uit Ede een gevangenisstraf van 5 jaar op. De rechter vindt dat er sprake is van poging tot doodslag, zo bleek vrijdag uit de beslissing van de rechtbank. De Edenaar moet de politieman ook een schadevergoeding betalen.

De man was aangehouden voor vernieling en voor belediging van de agenten die hem daarop aanspraken. Toen de hulpofficier hem op het politiebureau in Nijmegen meedeelde dat hij de cel in zou gaan, haalde de Edenaar ineens uit met een vuistslag tegen zijn keel. Deze politieman kreeg het daardoor zo benauwd dat hij op de intensivecare afdeling in het ziekenhuis belandde.

Toen de man na zijn aanhouding werd opgesloten, mishandelde hij een medegevangene.

Het Openbaar Ministerie wilde dat de Edenaar ook tbs met dwangverpleging opgelegd zou krijgen, maar dat heeft de rechtbank niet gedaan. Volgens de rechter is er onvoldoende bewijs dat de man een stoornis heeft. Hij heeft bovendien verzekerd dat hij niet mee zal werken aan enige vorm van behandeling. Daarom vond de rechter een forse onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie