Media Markt introduceert digitale prijskaart in Nederland

Nieuws

EDE - Media Markt start als eerste bedrijf in Nederland met digitale prijskaarten. De prijskaartjes zijn vervangen door flat screen e-readers, met daarop de prijs en specificaties van het product. Die prijzen worden elke dag, volledig geautomatiseerd, aangepast op basis van een vergelijking met de 25 grootste concurrenten.

Barry van Ruiven, directeur Media Markt Nederland: ,,Naast een breed assortiment staat Media Markt voor lage prijzen en gemak. De digitale prijskaart is een van de belangrijkste vernieuwingen om dat verder waar te maken naar onze klanten. Daarmee kunnen wij hen namelijk de zekerheid geven dat we elke dag de juiste prijs hebben. En het biedt extra gemak. De tijd dat klanten zelf prijzen moeten vergelijken, is wat ons betreft namelijk echt wel voorbij. Die taak nemen wij voor onze rekening."

Tot nu toe voeren winkelbedrijven een reactief prijsbeleid. Een voorbeeld hiervan is 'indien u het elders goedkoper ziet, krijgt u van ons het verschil'. Digitale prijskaarten maken het mogelijk direct te reageren op prijsveranderingen en aanpassingen te doen in alle winkels en de webshop.

,,Wij geloven dat winkels een goede toekomst hebben, in samenspel met andere kanalen zoals online en mobiel. En dat winkels en winkelgebieden ook een hele belangrijke maatschappelijke en sociale functie hebben. Maar die toekomst is er alleen als we goed blijven luisteren naar klanten, samenwerken met andere bedrijven en durven investeren en vernieuwen", aldus Barry van Ruiven.

advertentie