D66 Ede verbaasd over 'blinde vlek'

10 februari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - De fractie van D66 in de Edese gemeenteraad heeft met verbazing kennis genomen dat een woordvoerder van de gemeente het voormalig restaurant Calluna als een 'blinde vlek in het bestemmingsplan' ziet.

Via raadsvragen wil Sina Salim, fractievoorzitter van D66, weten wat de rechtsgrond is van deze uitspraak. ,,Is er een aanleiding om het bestemmingsplan van de kavel zo te betitelen? Zo ja, welke? Is er voor dit gebied een ander bestemmingsplan in voorbereiding? Zo ja, welke?", vraagt Salim.

De D66 fractie vraagt zich, mede op grond van reacties uit de buurt, af waarom de bestemming na een bijna drie jaar durende verbouwing van het pand alsnog niet werd gehandhaafd. ,,En kennelijk oogluikend is toegestaan dat het pand als luxe villa door een (toen nog) kapitaalkrachtige projectontwikkelaar in gebruik werd genomen."

D66 vindt dat het pand Van Pabstlaan 1 weer als horeca in gebruik moet worden genomen. Ten eerste omdat de rechtszekerheid dient te worden gehandhaafd, maar ook omdat een horecavoorziening in meerdere opzichten ten goede zal komen aan het gebruik van het Openluchttheater.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie