Olympische Spelen centraal in ziekenhuis Gelderse Vallei Ede

10 februari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - In de centrale hal van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is een informatieruimte waar bezoekers rond kunnen kijken. Ditmaal is het thema topsport, natuurlijk in het kader van de Olympische Spelen in Sotsji. Onder het symbolische motto 'Ziek zijn is topsport' wordt het belang van voeding en bewegen onder de aandacht gebracht.

Voor ouderen en herstellende patiënten is dit van het grootste belang. De kennis over voeding uit de topsport gebruikt het ziekenhuis om de zorg verder te verbeteren.

Blikvangers in de informatieruimte zijn een Olympisch schaatspak, sporttoestellen en grote foto's van topsporters en sportende medewerkers. De televisie staat afgestemd op de prestaties van de Nederlandse sporters in Sotsji.

Prestaties

Binnen de topsport is men steeds op zoek naar mogelijkheden om prestaties te verbeteren. Onder meer door onderzoek naar de juiste voeding. De kennis en innovaties die hieruit voortkomen, gebruikt het ziekenhuis. De beste behandeling voor ouderen of patiënten die herstellen van een ziekte of operatie is gebaseerd op de nieuwste inzichten, zoals het eten van meer eiwitten. Een patiënt levert dan ook een 'topprestatie'.

Goede zorg voor sporters

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft een bijzondere band met de Olympische Spelen in Sotsji: de Olympische sporters weten zich verzekerd van goede zorg en krijgen bijzondere service uit Ede.

Twee radiologen van het Radiologisch Centrum voor Topsport, Bas Maresch en Frans Timmer, kijken vanuit het ziekenhuis mee als een geblesseerde sporter in Sotsji een röntgen, echo- of MRI-onderzoek krijgt. Er is een speciaal werkstation ingericht om deze zogenaamde 'secondopinions' direct vanuit Ede te doen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie