Voetbalminnend Wekerom treurt

11 februari 2014 om 00:00 Nieuws

WEKEROM - Voetbalvereniging SDS'55 uit Wekerom is met onmiddellijke ingang door de KNVB uit de competitie gehaald.

door Eip Janssen

,,Dit had ik echt niet verwacht. De KNVB district Oost heeft ons maandagmiddag meegedeeld dat voor SDS het competitievoetbal voorbij is. Dit had ik echt niet verwacht", meent een aangeslagen SDS-voorzitter Martin van Milligen.

Zaterdag 25 januari werd de derde klasse wedstrijd SDS'55 - SC Oranje bij een stand van 0-3 gestaakt. Aanleiding was een vechtpartij waarbij enkele spelers van beide ploegen betrokken waren. Er waren nog 32 minuten te gaan.

,,Er is door de scheidsrechter en rapporteur gesproken over een massale vechtpartij. Maar er waren ook veel spelers die probeerden de zaak te sussen", vervolgt de SDS preses.

Op de logische vraag of SC Oranje ook uit de competitie was genomen kon de preses op dat moment geen antwoord geven. ,,Dat is mij niet verteld. SC Oranje had nog geen contact met de KNVB opgenomen. Zolang de Arnhemse club niet is ingelicht, komt daarover geen mededeling." Inmiddels is bekend dat ook SC Oranje uit de competitie is gehaald.

De Wekerommers gaan zeker in beroep tegen deze forse sanctie. ,,Dat klopt. Uiterlijk vrijdag krijgt SDS de uitspraak op schrift. Dan heeft het bestuur binnen drie werkdagen de tijd beroep aan te tekenen en een verweerschrift op te stellen. Dat gaat zeker gebeuren. Wij willen daarvoor eerst de motivatie op papier zien", besluit de teleurgestelde Martin van Milligen.

Er is al bij clubs die hetzelfde overkwam geinformeerd over de aanpak van een beroepszaak. Niet onmogelijk is dat SDS daarbij juridische hulp betrekt.

Straffen

Speler Evert Bouw (SDS) is voor achttien maanden geschorst; Wijnand Verweij (SC Oranje) voor acht wedstrijden. Deze individuele straf gaat in zodra SC Oranje weer aan de competitie mag deelnemen. Richard Valkenier, eveneens met rood bedeeld, werd vrijgesproken. De SDS-speler was voor commentaar op de forse straf onbereikbaar. Alle spelers die op het wedstrijdformulier voorkwamen mogen lopende de straf voor de clubs niet aan competitiewedstrijden deelnemen.

Geschokt

Ook trainer Jan Fluit is geschokt. ,,Natuurlijk is een vechtpartij niet goed te praten. Maar van een 'matpartij' was zeker geen sprake. De scheidsrechter heeft de daders met 'rood' op het wedstrijdformulier gezet. Deze straf is niet alleen te zwaar, maar ook oneerlijk."

Ook de collectieve uitsluiting van alle spelers die op het wedstrijdformulier stonden, liegt er niet om. ,,Onze 16-jarige B1- speler Jort van den Hudding heb ik in de rust laten invallen. Hij heeft geen bal aangeraakt, maar mag nu niet in zijn eigen elftal uitkomen", baalde Fluit.

Verder

,,Maandagavond zijn we met de spelersgroep, staf en bestuur om de tafel gaan zitten. De club gaat er alles aan doen de straf aan te vechten. Nadat de emoties zijn gezonden gaan we vanaf donderdag weer gewoon twee keer in de week trainen. Daarnaast zullen we zolang dat moet proberen oefenwedstrijden te regelen", besluit Fluit de dag na de voor SDS dramatische uitspraak.

Vierde klasse

Mocht de KNVB District Oost de competitie uitsluiting van zowel SDS'55 als SC Oranje niet terugdraaien, moeten beide verenigingen in het seizoen 2014/2015 uitkomen in de vierde klasse.

Gedecimeerd

De zaterdag derde klasse A, waarin ook Otterlo en Advendo '57 uitkomen, telt nu nog negen teams. Ook het Oosterbeekse Ostrabeke heeft maandagavond besloten zich terug te trekken uit de competitie. De club kampt met grote financiële problemen. Eerder trok het Arnhemse Elsweide de hoofdmacht al terug.

In deze klasse is nu geen rechtstreekse degradatie meer aan de orde. Mocht de huidige situatie onveranderd blijven, vervallen ook de promotie/degradatiewedstrijden met de vierdeklassers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie