135 Nieuwe ondernemers in Ede

11 februari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - In de gemeente Ede zijn in 2013 135 nieuwe ondernemingen gestart. De crisis is nog niet voorbij, maar toch hebben deze ondernemers de stap gezet om een nieuw bedrijf te beginnen. In diverse branches zijn bedrijven gestart. Opvallend hierbij is dat vooral nieuwe Organisatie- en adviesbureaus en Internetbedrijven zijn gestart.

De gemeente Ede doet sinds 2008 mee aan het programma IkStartSmart© van de provincie Gelderland. IkStartSmart© helpt startende en pas gestarte ondernemers bij het maken van een succesvolle start. Een startende ondernemer wordt daarbij ondersteunt met een eigen coach. Verder ondersteunt het programma bij het opbouwen van een netwerk en kunnen ondernemers een trainingsprogramma volgen om ondernemersvaardigheden te verbeteren. Een adviespool waar specifieke vragen kunnen worden gesteld of toegang tot een microkrediet behoren ook tot de mogelijkheden. Starters kunnen zich aanmelden via www.ikstartsmart.nl.

Starterscafé

De gemeente organiseert in het voor- en najaar een Starterscafé. Ieder Starterscafé heeft een thema waarvoor een aantal sprekers wordt uitgenodigd voor verdere toelichting. Het is bij uitstek een netwerkbijeenkomst waar starters elkaar ontmoeten. Van verschillende instanties zijn vertegenwoordigers aanwezig om starters te adviseren en al hun vragen te beantwoorden.

Het eerstvolgende Starterscafé wordt gehouden op maandag 31 maart. De locatie is op dit moment nog niet bekend. Het thema van deze bijeenkomst is: Belastingzaken, het project IkStartSmart© en Centrum voor Jong Ondernemerschap.

Meer informatie over het Starterscafé staat op www.ede.nl/starterscafe.

Daarnaast heeft de gemeente Ede een startersconsulent. Hij is bereikbaar via e-mail info@ede.nl of telefoonnummer 14 0318.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie