Steun voor 'Glasvezel Lunteren'

13 februari 2014 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - De initiatiefgroep Glasvezel Lunteren heeft dinsdag van de gemeente Ede een bijdrage van 10.000 euro gekregen voor promotionele activiteiten. Wethouder Breunis van de Weerd zegde dat bedrag toe tijdens de eerste van twee informatieavonden over de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Lunteren.

door André van der Velde

Ruim tachtig geïnteresseerden waren dinsdagavond aanwezig in de benedenzaal van Eethuis 't Hek aan de Meulunterseweg. Wethouder Van de Weerd legde in zijn welkomsttoespraak de aanwezigen uit dat hij had gehoopt dat glasvezelaanlegbedrijfReggefiber niet alleen in het dorp maar ook in het buitengebied glasvezel zou aanleggen.

Het bedrijf vond het buitengebied echter niet interessant genoeg, omdat de investeringen niet snel genoeg zouden worden terugverdiend. ,,Van de Weerd zei dat hij daarom blij is met ons initiatief", vertelt Frits Nolet, de drijvende kracht achter de vorig jaar opgerichte initiatiefgroep, daags na de bijeenkomst ,,Juist in het buitengebied is de aanleg van glasvezel noodzakelijk, omdat hier de maximale capaciteit van de koperen telefoonlijn voor veel mensen al is bereikt. De voorzieningen en mogelijkheden zijn hier ronduit slecht, in tegenstelling tot de steden", licht hij toe.

Gejuich

De aanwezigen ontvingen dinsdagavond de financiële toezegging van wethouder Van de Weerd met gejuich. Nolet: ,,De 10.000 euro is ook een zeer welkome bijdrage. Tot nu toe hebben we de folders en dergelijke zelf betaald, maar dat bood niet zoveel mogelijkheden. Nu kunnen we een flinke promotiecampagne starten."

Die campagne is ook nodig omdat er tot nu toe 450 aanmeldingen van particulieren en bedrijven binnen zijn, terwijl het streefaantal 1200 is. ,,Dat is dan 60 procent van de 1600 aanmeldingen die nodig zijn om er een valide businesscase van te maken." In het buitengebied van Lunteren gaat het om in totaal zo'n 2000 mogelijke aansluitingen.

Alle vertrouwen

Nolet heeft er alle vertrouwen in dat het streefaantal over twee maanden is bereikt. ,,We gaan iedereen in het buitengebied een brief sturen met meer informatie over glasvezel. Die brief krijgt een vervolg met huis-aan-huis-bezoeken van onze ambassadeurs."

Wethouder Van de Weerd stak het initiatief dinsdagavond nog een extra hart onder de riem door ondernemers in het buitengebied op te roepen het initiatief financieel te steunen. ,,Als vanavond twintig ondernemers 5000 euro storten en daar komen donderdag nog eens twintig bij, dan is er 200.000 euro waarmee de initiatiefgroep een goede start kan maken", rekende hij voor. Nolet is blij met de oproep. ,,Die leidde er weliswaar niet toe dat meteen de portemonnee werd getrokken", zegt hij. ,,Maar de bereidheid om ons te steunen, is er wel."

Tweede bijeenkomst

De tweede informatiebijeenkomst van de initiatiefgroep Glasvezel Lunteren vindt donderdag 13 februari plaats vanaf 19.30 uur. Locatie is net als dinsdag de benedenzaal van Eethuis 't Hek aan de Meulunterseweg 32.

Meer informatie is te vinden op de website www.lunteren.net.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie