Sein op groen voor nieuw hotel in Ede

14 februari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - De ontwikkeling van een hotelcomplex met 124 kamers in het gebied tussen de Willy Brandtlaan, de Laan der Verenigde Naties en de Doctor Willem Dreeslaan is weer een stapje verder. In grote meerderheid lijkt de Edese gemeenteraad akkoord te gaan met de wijziging van het bestemmingsplan om het hotel mogelijk te maken.

Met de komst van het hotel komt er een bijzonder gebouw aan de poort van Ede, vond niet alleen Bert Komdeur (CDA). Het hotel voorziet in zijn eigen parkeerbehoefte. Het parkeren en de afwikkeling van het verkeer in de wijk blijft wel een bron van zorg, zo bleek uit verschillende reacties. Wethouder Marije Eleveld ziet het hotel als een goede aanvulling voor Ede. ,,Het is een ontwikkeling, die we al heel lang gepland hadden. Goed dat er een ondernemer is gevonden, die daar een invulling aan kan en wil geven."

Volgens Eleveld werden begrijpelijke zorgen geuit over de parkeersituatie in het gebied. ,,Er komen poortjes bij het hotel, de gasten betalen via de hotelprijs voor het parkeren," antwoordde de wethouder op vragen. Er zijn in haar ogen nog twee zorgen. Nu al parkeren bezoekers van CineMec in de wijk. En door de komst van het hotel zullen parkeerplaatsen verdwijnen.

Op zeer korte termijn wil Ede een concreter verkeersonderzoek op basis van de bezettingsgraden en de loopafstanden starten. ,,We willen echt een beeld hebben waar de problematiek ligt. En op basis daarvan samen met de buurt en de ondernemers in het gebied in gesprek gaan om tot een oplossing te komen." Oplossingen zijn volgens haar mogelijk. ,,Bijvoorbeeld om de Stadspoort op zaterdagavond af te sluiten met een poortensysteem. Ook een mogelijkheid is een pendelbus."

Vanuit CineMec kwam men met de oplossing om te parkeren op de geluidswal. Ook wordt volgens Eleveld gedacht aan afwikkeling van het verkeer via de 'busbaan'. In een reactie stelde congrescentrum De Reehorst, dat er bij de komst van een nieuw hotel uit gegaan wordt van een verouderde marktanalyse. ,,Ook in de nieuwe situatie is er nog steeds behoefte aan de nieuwe hotelkamers," stelde Marije Eleveld.

Natasja Peters (BurgerBelangen) miste een kritische noot van de andere Edese lokale partij, GemeenteBelangen. ,,Komt dit omdat de initiatiefnemer van het hotel op de kandidatenlijst van die partij staat," vroeg zij zich af. Peter de Pater (GemeenteBelangen) reageerde als door een wesp gestoken. ,,Het heeft niets met de partijkleur van de ondernemer te maken."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie