Specsavers Ede onderstreept belang goede oogbescherming tijdens wintersport

Nieuws

EDE - Het is niet goed gesteld met de kennis van Nederlanders over oogbescherming. Zo weet maar liefst 23 procent niet of zijn zonnebril een UV-filter heeft. Bovendien gaat 4 op de 10 er vanuit dat alle zonnebrillen beschermen tegen UV-straling. Zo blijkt uit onderzoek van Specsavers. Nu het wintersportseizoen is aangebroken, wil Specsavers Ede mensen bewust maken van het belang van goede oogbescherming. Juist op wintersport is dit essentieel, omdat UV-straling in de bergen veel intenser is door weerkaatsing van de zon op de sneeuw.

Nederlanders denken bij een zonnebril vooral aan de zomerzon. Uit het onderzoek blijkt dat slechts een derde van de ondervraagden het hele jaar door de zonnebril tevoorschijn haalt als de zon gaat schijnen. Ook blijkt dat 44 procent in het voorjaar slechts in sommige gevallen zijn ogen beschermt. 1 op de 10 doet dit zelfs nooit. Bovendien let 45 procent bij de aanschaf van een nieuwe zonnebril niet op de hoogte van de UV-filter en de CE-categorie.

Alarmerende resultaten

,,Naar aanleiding van deze onderzoeksresultaten willen we mensen informeren over het belang van UV-bescherming voor de ogen. Als je je ogen niet goed beschermt, kan dit bijvoorbeeld leiden tot pijnlijke en tranende ogen. Gelukkig is dit eenvoudig te voorkomen door een zonnebril met goede UV-bescherming te dragen. Tijdens de wintersport zijn vooral polariserende glazen ideaal. Deze glazen houden niet alleen schadelijke UV-straling tegen, maar nemen ook hinderlijke schitteringen weg van bijvoorbeeld de sneeuw. Hierdoor heb je een scherper en helderder beeld wat rustig kijkt. Klanten die meer willen weten over het dragen van de juiste zonnebril met goede bescherming zijn altijd welkom in onze winkel voor deskundig advies", aldus Willy Philipsen, opticien van Specsavers Ede.

,,Voor wintersporters die normaal een bril dragen is een zonnebril op sterkte een uitkomst. Bij Specsavers krijg je bij aankoop van een montuur vanaf 79 euro de tweede bril, bijvoorbeeld een zonnebril, gratis."

Over Specsavers

Specsavers Opticiens heeft internationaal meer dan 1600 winkels, waarvan op dit moment 118 winkels in Nederland. De winkels worden geëxploiteerd op 50:50 joint-venture basis onder leiding van een lokale partner/directeur. De optiekketen is van mening dat Nederlanders al jaren veel teveel betalen voor een scherpe blik. Met deze filosofie startte het bedrijf in 1997 ook in Nederland. Internationaal verkoopt Specsavers jaarlijks 11,5 miljoen brillen van een hoge kwaliteit tegen een lage prijs.

De winkels worden geleid door minimaal volledig MBO 4-gediplomeerde opticiens, die uitgebreid oogonderzoek verrichten. En met diezelfde filosofie werd in 2007 gestart met de verkoop van hoorzorg in Nederland. Inmiddels biedt Specsavers in 121 plaatsen hoorzorg; in 110 winkels en op 11 servicepunten. In de UK is Specsavers Audiciens zelfs marktleider op het gebied van hoorzorg. Alle winkels worden geleid door volledig gediplomeerde StAr-geregistreerde audiciens, die de klant begeleiden bij een correcte hooraanpassing.

Specsavers Ede

Opticien Willy Philipsen

Grotestraat 23

6711 AH Ede

Telefoon: 0318-652710

advertentie