Tim Knol is terug in Cultura

14 februari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Tim Knol is terug in het theater en vrijdag 28 februari staat hij op het podium in Cultura met een fantastisch nieuw programma. Tim Knol is Terug.

Soms is het tijd om eens iets heel anders te doen en het roer eens flink om te gooien. Daarom nam Tim Knol na drie jaar van non-stop spelen een sabbatical. Even uit de hectiek. Op vakantie. Foto's maken. Nieuwe plannen voor de toekomst. En al snel was een ding duidelijk. Na het succes van zijn eerste theatertour moest Tim opnieuw het theater in. Deze keer helemaal alleen.

Terug wordt een avond met Tim op blote voeten, vergezeld door bijzondere gitaren en zijn prachtige stem. Er komen oude liedjes en nummers van zijn laatste plaat voorbij. Tim vertelt over zijn helden en doet zijn inspiratie uit de doeken. In een avond waarop hij breekbare herinneringen ophaalt en sterke verhalen vertelt.

Een avond waarin het publiek een nieuwe kant van Tim te zien krijgt. De songschrijver die de afgelopen jaren alles meemaakte wat een drieëntwintigjarige muzikant kan meemaken. Lowlands en Pinkpop moeten nog maar even wachten. Want het is eerst tijd voor het theater. Met Tim Knol zoals we hem kennen. Tim Knol is Terug.

Debuut

In 2010 debuteerde Tim Knol met het album Tim Knol en trakteerde ons al op prachtige liedjes, gevolgd door zijn tweede album Days. Het derde album Soldier on kwam hij met minder singer-songwriters maar meer bandgeluid. Nu is Tim weer terug, daar waar hij begon.

Op zijn 24ste is hij tot wasdom gekomen als songschrijver. De zinnen over vallen en opstaan, over verloren liefde beklijven steeds vaker en zijn zang ademt zelfbewustzijn uit. Het album werd opgenomen met zijn vaste band, met onder anderen gitarist Anne Soldaat en de meeste nummers geschreven in samenwerking met toetsenist Matthijs van Duijvenbode (begeleider Douwe Bob vanuit het programma De beste singer-songwriter)

Op zijn tour langs de theaters staat Tim er helemaal alleen voor, back to basic. Maar het belooft een prachtige avond te worden, waarin hij ook een aantal covers van zijn muzikale helden zingt.

Momenteel is Tim Knol ook weer geregeld op tv te zien, onder meer bij de DWWD, Kunststof TV en op radio bij Radio 2.

Dit theaterconcert van dichtbij meemaken? Reserveer dan nog snel een kaartje bij de receptie van Cultura, tel.0318-672800 of www.cultura-ede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie