Dertien zeges op rij voor volleybalsters BSVO

16 februari 2014 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - De volleybalsters van CRM Partners-BSVO boekten een moeizame 2-3 overwinning op SSS 2 en bleven zo voor de dertiende keer op rij ongeslagen. Coach Philemon de Geus moest deze keer puzzelen met zijn opstelling, want Janneke Hazeleger is vanwege haar blessure nog niet inzetbaar en vier andere speelsters hadden te maken met verschillende kleine blessures.

In de eerste set was daar nog weinig van te merken: BSVO heerste dankzij een sterke service. SSS had daar veel moeite mee en dus kon BSVO het spel maken (17-25).

In een iets andere opstelling begon BSVO aan de tweede set, maar daarin was er minder servicedruk. Ook de pass lag niet zo goed meer, waardoor er noodgedwongen veel over buiten moest worden aangevallen. SSS was sterker en BSVO kon niet meer terug komen in de set (25-21). De derde en vierde set leken op de eerste twee (18-25 en 25-20), zodat de vijfde set de beslissing moest brengen.

Op één na heeft BSVO alle vijfsetters dit seizoen gewonnen, dus er was vertrouwen. Elsa Louwerse verving Vera Teunissen uitstekend als spelverdeelster, want de pass was in deze set weer verzorgd. Veel aanvalsdreiging en goed verdedigen resulteerden in een 10-15 setwinst.

Met nog zes wedstrijden te gaan, lijkt BSVO weinig kans meer te maken op het kampioenschap. Koploper Arvevo staat 7 punten in de plus en voor de Otterlose vrouwen lijkt de tweede plaats, ondanks dertien overwinningen op rij, het hoogst haalbare.

Degradatieduel

Het lukte de Otterlose mannen weer eens om een wedstrijd te winnen. Tegen de nummer laatst, Klarenbeek, werden vier belangrijke punten binnen gehaald (1-3).

BSVO is wegens blessures nog steeds niet compleet en daarom moest er ook deze keer worden geïmproviseerd met de opstelling. Dirk Bannink speelde met Henk Schreiber in de diagonaal en dat pakte in de wedstrijd goed uit.

In de eerste set leek het erop dat BSVO het eerste punt al zou gaan halen, want op 17-21 leek er geen vuiltje aan de lucht. Slecht passen en aanvallen bood Klarenbeek de gelegenheid om 8 (!) punten op rij te maken met als gevolg een 1-0 achterstand voor BSVO.

Licht aangeslagen begon BSVO slecht aan de tweede set en een nederlaag leek in het verschiet te liggen. Klarenbeek liep uit en time-outs moesten de rust terug brengen in het Otterlose spel. Dat lukte en met hard werken werd de set toch nog met 19-25 gewonnen. Nu was Klarenbeek de kluts even kwijt en de snelle voorsprong gaf BSVO niet meer weg (19-25).

De vierde set leken de kansen weer te keren voor Klarenbeek, want BSVO speelde in een te laag tempo. Deze keer was BSVO wel op tijd wakker en met 21-25 werd een belangrijk setwinst geboekt.

Klarenbeek kwam door deze nederlaag nog vaster op de laatste plaats te staan, terwijl BSVO juist weer aansluiting met de middenmoot wist te krijgen.