Permar gaat kantoorruimtes gemeente Ede schoonmaken

Nieuws

EDE - Medewerkers van sociale werkvoorzieningPermar gaan per 1 april de kantoorpanden van de gemeente Ede schoonmaken. Op 17 februari ondertekenden wethouder Evert van Milligen van de gemeente Ede en Johan van Kouterik, algemeen directeur van de Permar, een schoonmaakcontract.

Ruim 30 jaar heeft Asito de kantoren van de gemeente schoongemaakt. Maar het contact met Asito liep af. Tijd voor de gemeente om te kijken hoe ze in de toekomst met deze taak omgaat.

SROI (Social Return OnInvestment) is een van de speerpunten van dit college. SROI richt zich op bedrijven waar de gemeente een inkooprelatie mee heeft die willen investeren in de samenleving. Door zogenoemd 'sociaal aan te besteden' worden nieuwe arbeidsplaatsen, leer- stage- en/of werkplekken gerealiseerd. Dit versterkt de positie van burgers op sociaal, maatschappelijk en/of economische vlak.

Om als gemeente zelf ook te investeren in de maatschappij is Permar in beeld gekomen voor deze werkzaamheden. De Participatiewet die per 1 januari ingevoerd wordt, gaat ook uit van het principe dat iedereen naar vermogen mee werkt in de maatschappij. Gemeente Ede biedt zo de mogelijkheid om werkplaatsen te bieden voor mensen met afstand tot werk of met een beperking.

Ondanks het feit dat er geen bezuinigingstaakstelling lag op de schoonmaak, levert de overgang naar de Permar een bezuiniging van zo'n 10 procent op.

advertentie