TeamAlert beloont de Bob in Hent uut 't Zaand

Nieuws

WEKEROM - Jongeren worden zaterdag 22 februari in het zonnetje gezet die hun vrienden veilig van en naar Hent uut 't Zaand in Wekerom rijden. TeamAlert, dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, komt met het project 'BobZone' om jongeren bewust te maken van de risico's van alcohol in het verkeer.

Volgens de cijfers van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) maken jonge mannen van 18 tot en met 24 jaar 9 procent uit van de ernstig gewonde autobestuurders die alcohol hadden gebruikt, terwijl zij maar 4 procent van het totale aantal rijbewijsbezitters vormen. TeamAlert wil met de actie feestgangers laten weten dat het wordt gewaardeerd als zij hun verantwoordelijkheid nemen in het verkeer. De actie wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Ede.

TeamAlert richt zich met BobZone op jongeren die na het uitgaan nog met de auto naar huis rijden. Voorlichtingsmedewerkers van TeamAlert, leeftijdsgenoten van het uitgaanspubliek, vragen de feestgangers in Hent uut 't Zaand wie de Bob is. De Bobs krijgen een stempel waaraan ze te herkennen zijn en mogen dan voor vertrek een blaastest ondergaan. De Bobs die inderdaad nuchter zijn gebleven, worden bedankt met een tas vol gadgets.

Bob op foto in levensgrote fotolijst

Deze avond nemen de voorlichtingsmedewerkers een kleurrijke, levensgrote passe-partout mee. Alle bezoekers die een Bob hebben geregeld mogen zichzelf fotograferen in de opvallende fotolijst, waarop de tekst 'Ons feest is top, want wij hebben een Bob!' staat afgebeeld.

De foto kan vervolgens worden gedeeld op verschillende social mediakanalen. Op die manier dragen de jongeren uit dat ze achter het Bob concept staan en worden hun vrienden ook gewezen op de boodschap. Door de foto te delen op bijvoorbeeld Facebook of Twitter maken ze kans op een exclusieve limousinerit: de limousine brengt de winnaar en diens vrienden veilig thuis na een volgend avondje stappen.

Stichting TeamAlert

Stichting TeamAlert is dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, die zich sinds 2000 inzet om het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen. Het verkeer is namelijk doodsoorzaak nummer één onder jongeren. TeamAlert organiseert diverse educatieve projecten en voorlichtingscampagnes.

Door jongeren op originele, humoristische, overtuigende en soms ietwat brutale manier te benaderen, probeert TeamAlert bewustwording te creëren rondom hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer.

advertentie