Masters van CHE scoren goed

Nieuws

EDE - De Masteropleidingen van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) scoren goed in de Keuzegids voor Masters. Master Contextuele Hulpverlening en Master Leren en innoveren (samen met Driestar Educatief) krijgen allebei 76 punten en zijn daarmee sterke opleidingen. Contextuele Hulpverlening haalt hiermee zelfs een gedeelde eerste plaats in zijn segment.

Contextuele Hulpverlening

Bij Contextuele Hulpverlening leer je om contextuele therapie in te zetten in de hulpverlening. Het is een verdiepende Master voor mensen uit de sector zorg en welzijn. De docenten en de communicatie van de opleiding worden heel hoog gewaardeerd. Ook de inhoud, wetenschappelijke vorming en praktijkgericht scoren goed. De keuzegids geeft verder aan: 'Hbo-masters zijn gericht op professionals die al een tijdje aan het werk zijn in het sociale werkveld: als welzijnswerker of in de jeugdzorg bijvoorbeeld. De hbo-masters zijn bijna altijd praktische deeltijdprogramma's die je naast je werk kunt doen, om zo aanvullende kennis of vaardigheden op te doen.'

Leren en innoveren

Ook bij de Master Leren en innoveren worden wederom de docenten goed gewaardeerd, evenals de wetenschappelijke vorming. De masteropleiding Leren en innoveren is door Driestar Hogeschool, CHE en GH ontwikkeld voor docenten die voor de klas willen staan, maar daarnaast bezig willen zijn met onderwijsinnovatie. De lessen worden gegeven op de Driestar in Gouda of (gedeeltelijk) op locatie bij incompanytrajecten.

Naast deze masters heeft de CHE ook de Masteropleiding Leraar Godsdienst/Levensbeschouwing. Door de kleine omvang werd deze master niet meegenomen in de Keuzegids. Meer informatie over de Keuzegids Masters 2014 is te vinden op www.keuzegids.org. De keuzegids is de enige onafhankelijke gids die de kwaliteit van opleidingen kritisch beoordeelt. Zij baseert haar oordeel op het oordeel van experts, de mening van studenten en op cijfers. De keuzegids is uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).

advertentie