Robbert Muuse en Micha van Weers presenteren 'Voor de leeuwen'

20 februari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Bariton Robbert Muuse en pianiste Micha van Weers vormen een kleurrijk duo met een rijke concertervaring. Zaterdag 1 maart geven zij in Culturamasterclasses voor zangers en duo's zang- piano. Vijf duo's en twee solisten durven het aan zich 'Voor de leeuwen' te werpen. Voor wie zelf zingt of graag luistert naar klassieke zang, is het een ervaring om als toehoorder bij de masterclass aanwezig te zijn en het proces van dichtbij mee te maken! Het enthousiasme waarmee Robbert Muuse en Micha van Weers de zangers begeleiden werkt inspirerend!

Robbert Muuse en Micha van Weers

De bariton Robbert Muuse studeerde zang bij MyaBesselink in Maastricht en in de Opernschule van Karlsruhe en volgde Liedstudies in Stuttgart, Salzburg en Londen. Robbert Muuse is een veelgevraagde concertsolist voor repertoire zoals Bach's Matthäus- en Johannes Passion, Weihnachtsoratorium, HoheMesseHändels oratoria en anderen.

Hij won verscheidene prijzen, waaronder de MeesPiersonAward 2004 in de serie 'Jonge Nederlanders' van het Concertgebouw in Amsterdam. Sinds 1994 vormt Robbert Muuse een liedduo met de pianiste Micha van Weers. Samen gaven zij recitals onder meer in het Concertgebouw in Amsterdam, in Stuttgart, Karlsruhe, Salzburg en Parijs. In 2011 verscheen hun lied-CD "Songs of Quest and Inspiration" met liederen van Cyril Scott en Ralph Vaughan Williams.

Pianiste Micha van Weers studeerde af als Uitvoerend Musicus in Maastricht en vervolgde haar studie in Praag. Verder specialiseerde zij zich in de kunst van het liedbegeleiden. Micha van Weers speelde liedrecitals en kamermuziekconcerten onder meer in het Concertgebouw in Amsterdam, in Parijs, het Staatstheater Kassel, in Karlsruhe, Stuttgart, Praag en Salzburg en behaalde verschillende prijzen. Als gespecialiseerd liedbegeleider geeft zij masterclasses voor liedduo's.

Slotconcert voor toehoorders

Aan het eind van de dag geven Micha van Weers en Robbert Muuse om 16.00 uur een slotconcert met de deelnemers van de masterclass.

,,Wilt u bij deze dag aanwezig zijn, reserveer dan snel een plaats in zaal van Cultura. Wilt u het resultaat van de dag zien, dan kunt u ook aansluiten bij het slotconcert om 16.00 uur", adviseert Trudy Pijnenborg van Cultura.

,,U kunt de hele dag en het slotconcert meebeleven á 22,50 euro, voor een dagdeel en het slotconcert betaalt u 12,50 euro."

Meer informatie: Cultura www.cultura-ede.nl of tel. 0318-672800.

Foto: Robbert Muuse en Micha van Weers.

Fotograaf: Foto: Fred van de Heetkamp.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie