Politiehond vindt gevluchte Edese inbreker in kliko

Nieuws

EDE - ,,'Ik geef me over", zei een 23-jarige Edenaar maandagavond nadat hij door een politiehond in Arnhem was aangetroffen in een afvalcontainer. De man was op de vlucht geslagen nadat hij door agenten op heterdaad was betrapt bij een woninginbraak. Een tweede dader had weten te ontkomen.

Agenten zetten een zoekactie op touw nadat getuigen maandagavond omstreeks 20.24 uur twee jongens onder verdachte omstandigheden hadden gezien in de achtertuin van een huis aan de Kellendonkstraat in de Arnhemse wijk Over het Lange Water.

Bij aankomst zagen ze de Edenaar met een kluis in zijn handen in een steegje achter de huizen staan. Bij het zien van de politie

gooide de jongen de kluis weg en zette het op een lopen.

Hulpvaardige buurtbewoners

Klimmend over schuttingen en via tuinen van diverse woningen zag de jongen in eerste instantie kans weg te komen. Maar dankzij aanwijzingen van diverse hulpvaardige buurtbewoners en de inzet van een politiehond kwamen agenten uit bij een tuin van een woning aan de Overhagenstraat. De hond sprong op tegen de kliko, waar de Edenaar zich in verschanst bleek te hebben.

De tweede dader wist te ontkomen. De Edenaar zit voorlopig vast.

advertentie