Afbeelding
Ted Walker

Woningbrand Judith Leysterstraat Ede; bewoner op tijd wakker

Brand

EDE Op de Judith Leysterstraat in Ede woedde in de nacht van zondag op maandag een woningbrand. De eerste melding kwam binnen om 01.02 uur. De bewoner van het pand wist zichzelf op tijd in veiligheid te brengen. Hij werd de rest van de nacht elders opgevangen, de woning is niet bewoonbaar. Voor het slachtoffer kwam een ambulance ter plaatse. Voor zover bekend werd hij niet naar een ziekenhuis vervoerd. Stichting Salvage kwam ter plaatse om de eigenaar van het pand op weg te helpen met het nemen van de eerste maatregelen en met de afhandeling van de schade.

De brand ontstond in de keuken. In eerste instantie werd de brandweer van de Stadspoort naar het incident gestuurd. Vier minuten later schaalde de centralist van het alarm centrum op naar 'middelbrand' en werd ook de brandweer uit Bennekom aangestuurd. ,,Dat was in verband met een mogelijk water tekort en om het feit dat de brand mogelijk makkelijk uit kon breiden'',vertelt Martin van der Poel, woordvoerder van de veiligheidsregio. De brand begon in de keuken maar hoe die is ontstaan, dat is punt van onderzoek. ,,Dat is inderdaad nog niet duidelijk. Het team brandonderzoek van de brandweer zal later vandaag onderzoek doen naar het ontstaan van de brand.''

De bewoner van het pand, die alleen thuis was, werd zover bekend wakker van de gevolgen van de brand. ,,Gelukkig heeft hij inderdaad de brand, de rook als gevolg daarvan, zelf op tijd opgemerkt. Er hingen geen rookmelders in het huis'', aldus de woordvoerder.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie