* Foto uit archief.
* Foto uit archief. Ted Walker

Brand in leegstaande loods in Ede, woningen ontruimd in verband met rookontwikkeling

27 september 2020 om 10:25 Brand

EDE In een leegstaande loods aan de Nieuwe Maanderbuurtweg in Ede heeft in de nacht van zaterdag op zondag brand gewoed. De brandweer van het korps Stadspoort heeft het vuur geblust. Eenheden van Ede Centrum kwamen ter plaatse in verband met de complexiteit van het pand.

De melding kwam om 01.43 uur binnen bij de brandweer. Buurtbewoners hadden rook gezien en een sterke brandlucht waargenomen. ,,Eenmaal ter plaatse zijn wij op onderzoek uitgegaan en werd snel de exacte locatie ontdekt, bij de achterburen. Hier was brand in een leegstaande loods. Doordat de brand lastig te lokaliseren was is er opgeschaald naar middelbrand”, aldus de brandweer Ede-Stadspoort op haar Facebookpagina.

Na de opschaling kwamen een tankautospuit en een hoogwerker van de post Ede Centrum ter plaatse. In verband met grote rookontwikkelingen werden woningen aan de voorkant van het pand ontruimd. Enkele bewoners moesten elders onderdak zoeken voor de rest van de nacht. ,,Het was een complex pand’’, zegt woordvoerder Peter Schut. ,,De brand op zich was snel onder controle. Maar doordat er diverse ruimten aan elkaar geschakeld waren, was de rook niet snel uit het pand te verdrijven. De eenheden zijn daar tezamen nog tot in de ochtend druk mee geweest ‘’, aldus Schut.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie