Afbeelding
Sander van Snippenberg/BDU

Brandweer Ede Stadspoort organiseert waterfeest in Maandereng

8 augustus 2020 om 19:14 Activiteiten

EDE Brandweer Ede Stadspoort heeft zaterdagavond met een waterfeest voor verkoeling gezorgd in de Edese wijk Maandereng. Jongeren die in de wijk wonen werden via Facebook opgeroepen om naar een grasveldje aan de Rembrandtlaan/Mondriaanstraat te komen. Op die locatie stond de brandweer klaar met een tankwagen, om water over het veld te sproeien. Kinderen konden op die manier afkoelen na weer een tropisch warme dag.

Het is niet de eerste keer dat Brandweer Ede Stadspoort een waterfeest organiseert; eigenlijk elk jaar gebeurt het onverwachts op een donderdagavond in de zomervakantie. Normaal gesproken zijn er dan vaak rond de dertig kinderen aanwezig, maar vanwege de vooraankondiging op social media waren dat er nu fors meer. Naar schatting zo'n drie- tot vierhonderd.

WATERVERBRUIK Op de Facebookpagina van Wijkplatform Maandereng werden vragen gesteld over het waterverbruik door de brandweer. Mensen vonden het ongepast om een waterfeest te organiseren op de dag dat Vitens een oproep deed om zuinig te zijn met water. De brandweer maakte echter gebruik van grondwater en niet van leidingwater. De actie heeft dus geen negatief effect gehad op de drinkwatervoorziening. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie