Afbeelding
Ted Walker
UPDATE

Gaslekkage na brand in meterkast in woning aan de Jachtlaan

29 januari 2022 om 15:17 Brand

EDE In een woning aan de Jachtlaan in Ede is er zaterdagmiddag brand uitgebroken. Het ging om een brand in de meterkast. De brandweer kwam ter plaatse en de weg werd afgezet. 

Er was sprake van een gaslekkage. Waarschijnlijk is door de brand in de meterkast de gasleiding gesmolten. De vlammen waren er na een tijdje vanaf, maar iedereen moest voor de woning weg, in verband met het feit dat als de leiding zou klappen, dat er niemand voor zou staan. 

Twee tankauto’s en een hoogwerker kwamen ter plaatse. Ook Liander kwam ter plaatse. Er werden brandslangen klaargelegd, voor het geval de leiding toch zou klappen. Omliggende woningen werden ontruimd. Uit voorzorg werd er een ambulance opgeroepen, omdat er behoorlijk wat gas uit de leiding het huis instroomde. Deze kwam ter plaatse en heeft de bewoonster van de woning voor de zekerheid onderzocht, omdat zij binnen was in de woning en mogelijk wat rook had ingeademd.

Zoveel mogelijk ramen en deuren werden opengezet, om het gas zoveel mogelijk te laten verwaaien, zodat hij niet op een niveau kwam, waardoor hij explosief zou kunnen worden. 

De woningen aan de Artemislaan werden ook ontruimd. Het zou ongeveer om twintig woningen gaan. De Klaphekweg werd afgezet. Ter hoogte van de Spinderweg aan de ene kant en de rotonde bij de Veenderweg aan de andere kant.

Inmiddels is het gaslek gedicht en kunnen bewoners weer terug naar hun huis. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie