Afbeelding
@tedxmedia

Brand in woning aan de Zuilestein in Ede; bewoner aangehouden op verdenking van brandstichting

Brand

EDE Op de Zuilestein in Ede heeft dinsdagavond korte tijd brand gewoed in een woning. Daarbij is niemand gewond geraakt. Een bewoner van het pand is door de politie aangehouden op verdenking van brandstichting. De kamer waar de brand woedde is door de politie verzegeld. Woensdag zal de forensische opsporingsdienst van de politie onderzoek doen in de woning.

De brand werd gezien door een jongen. Hij belde direct het alarmnummer. Vervolgens hielp hij een bewoner van het pand naar buiten. Aangezien niet duidelijk was of er nog meer bewoners in het pand aanwezig waren, schaalde de centralist van de brandweer op naar middelbrand. Hierdoor waren er extra brandweermensen ter plaatse die de woning van binnen konden scannen op eventuele slachtoffers. 

De brand zelf had de brandweer snel onder controle. Ook het naastgelegen pand werd door de brandweer gecontroleerd op eventuele doorslag van de brand, maar daar bleek geen sprake van te zijn. De jongen die de brand meldde kreeg na enige tijd last van het feit dat hij rook had ingeademd. Hij werd uit voorzorg door medewerkers van de ambulancedienst onderzocht en hoefde niet te worden vervoerd naar het ziekenhuis.

Bron video: Ted Walker

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie