Afbeelding
Café Petticoat

Organisatie feest in café Ede geschokt door gijzeling

30 maart 2024 om 13:19 Misdaad Gijzeling in Ede

EDE (ANP) De organisatie van het feest dat afgelopen nacht in café Petticoat in Ede plaatsvond, zegt geschokt te zijn door de gebeurtenissen in de Gelderse plaats. In het café was zaterdagochtend urenlang een gijzeling gaande. Onduidelijk is hoe laat die precies begon.

De organisatie zegt dat het feest ‘conform planning rond 4.00 uur’ was afgelopen en dat het publiek de feestlocatie daarna heeft verlaten. ,,Ons team heeft de locatie kort daarna, omstreeks 04.15 uur verlaten”, meldt Huiskamer Sessie, zoals het feest voor 16-plussers heet, op Instagram. ,,Onze gedachten en medeleven gaan uit naar iedereen die betrokken is bij dit incident, inclusief de families”, aldus de organisatie.

Lees al onze publicaties over de gijzeling in café Petticoat in ons dossier (klik hier).

De politie meldde zaterdagochtend dat meerdere mensen in het café werden vastgehouden. Rond 12.30 uur was de gijzeling voorbij, een persoon werd toen opgepakt en geboeid afgevoerd. Er was sprake van vier gegijzelden. De eerste drie gegijzelden die werden vrijgelaten, droegen bedrijfskleding van café Petticoat.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie