Afbeelding
anp / Remko de Waal

Verdachte gijzeling Ede werd eerder veroordeeld voor bedreiging

2 april 2024 om 13:58 Misdaad Gijzeling in Ede

EDE (ANP) De verdachte van de gijzeling in Ede is in december vorig jaar veroordeeld voor een doodsbedreiging in maart van dat jaar. Dat bevestigt de rechtbank Gelderland na berichtgeving door De Gelderlander. De 28-jarige man uit Ede kreeg een celstraf van 120 dagen, waarvan 103 voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar.

Daarnaast kreeg hij een meldplicht bij de reclassering en moest hij zich laten behandelen in een psychiatrische instelling.

VANDAAG VOORGELEID

De 28-jarige verdachte van de gijzeling in café Petticoat wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris van de rechtbank Gelderland. Hier krijgt hij te horen of hij nog veertien dagen in voorarrest blijft. De Edese politie werd rond 5.30 uur op zaterdag gealarmeerd van de gijzeling in het café. De gijzelnemer toonde messen aan de gijzelaars en zei explosieven bij zich te hebben in een tas. Dat laatste bleek niet waar, er werden geen explosieven gevonden. Om ongeveer 12.30 kwam de verdachte naar buiten en werd hij in de handboeien geslagen. Het motief van de verdachte is nog niet bekend. 

Lees al onze publicaties over de gijzeling in café Petticoat in ons dossier (klik hier).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie