Afbeelding
Politie

Edenaar moet Maserati, Rolex en gouden ring afstaan

17 februari 2020 om 15:30 Misdaad

EDE De politie heeft donderdag 13 februari in Amsterdam een 34-jarige man uit Ede aangehouden voor witwassen. Daarbij is beslag gelegd op zijn Maserati. Ook is een 36-jarige Nederlander die in Italië woont gearresteerd. 

Een medewerker van het Amsterdamse Prioteam van het Team Openbaar Vervoer en een medewerker van de Landelijke Eenheid die bij dat team is gedetachdeerd, zagen rond 18.15 uur twee mannen die kennelijk bij verschillende geldwisselkantoren probeerden een aanzienlijk geldbedrag aan buitenlands geld om te wisselen in euro's. Dat lukte soms wel en soms niet.

Het is bekend dat vaak bedragen in buitenlandse valuta contant bij grenswisselkantoren worden omgewisseld om buiten het zicht van reguliere banken te blijven. Daarbij gaat het vaak om bedragen met een omgerekende waarde tussen de 2.000 en 4.000 euro. Om uiteindelijk een groot bedrag om te wisselen, hopt men van wisselkantoor naar wisselkantoor. Dit omwisselen duidt meestal op witwaspraktijken.

Toen de mannen later in een auto stapten en weg wilden rijden, werden ze door de agenten gecontroleerd. Daarbij zijn de twee mannen aangehouden als verdachten van witwassen. Ook is een bedrag van iets meer dan 9.000 euro in beslag genomen.

Bij het controleren van de personalia van de beide verdachten bleek dat tegen de Edenaar een strafrechtelijk onderzoek loopt en dat in verband met dit onderzoek beslag gelegd kan worden op zijn bezittingen. Daarom is de al genoemde auto, zijn Rolex-horloge en een gouden ring van de verdachte in beslag genomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie