Afbeelding
Ted Walker

Slechts enkele incidenten in Ede als gevolg van storm Dennis

16 februari 2020 om 18:16 Overig

EDE Het liep in Ede tot het moment van schrijven nog niet storm met meldingen die betrekking hadden op storm Dennis. Voor zover bekend reed de brandweer van het centrum eenmaal op een melding en telde brandweer Stadspoort twee inzetten.

door Ted Walker

Op de Amsterdamseweg in Ede dreigde gevaar door een dikke tak die los in een boom hing. Op de Noorder Parallelweg in Ede viel een boom dwars over de weg. Een voormalig wespennest onderaan in de stam van de boom is er waarschijnlijk de reden van dat de boom de kracht van de wind niet kon weerstaan. Terloops zagen de mannen nog een boom die leunde op een andere boom. Ook dit gevaar werd weggenomen.

JEUGDBRANDWEER Voor een aantal kinderen was het zien van de brandweer in de straat een welkome verassing. Zij lieten zich maar wat graag vertellen wat de brandweer allemaal doet. Toen de luiken van de brandweerwagen open gingen en zij ook nog in de auto mochten kijken was het feest compleet. De brandweerman die het enthousiasme van de kids zag kon bij zichzelf een grote glimlach ook niet onderdrukken. ,,Ik doe veel met de jeugdbrandweer. Ik mag dan ook graag, als de situatie het toelaat, de jeugd vertellen over wat we doen en daarmee de jeugdbrandweer promoten'', zegt hij.

LADDER VASTHOUDEN Op de Laan der Verenigde Naties in Ede waaide een steiger bovenop een gebouw omver. Brandweermannen van de Stadspoort waagden zich op het dak om het gevaar te elimineren. De ladder waarop de mannen naar het dak klommen moest door drie collega's worden vastgehouden om de veiligheid van de klimmers te kunnen garanderen.

CODE GEEL Het KNMI heeft 'Code Geel' afgegeven voor de provincie Gelderland. Tussen 18.00 en 19.00 uur kunnen windstoten van tussen de 75 en 90 km/u voorkomen. Volgens het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut zal de wind zondagavond geleidelijk in kracht afnemen.

Een voormalig wespennest lijkt er de oorzaak van de de boom omviel
Afbeelding
Een boom viel over de weg op de Noorder Parallelweg
Een steiger waaide om op het dak van een gebouw
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Collega's moesten met drie man de ladder vasthouden om de veiligheid van de klimmers te garanderen
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie