Afbeelding
Politie

Verdachte aangehouden na beroven van Edenaar in Veenendaal

Misdaad

EDE Dankzij twee getuigen heeft de politie een 17-jarige Veenendaler aangehouden voor de beroving op een 18-jarige Edenaar op bij het Schrijverspark in Veenendaal. 

De man uit Ede stapte op woensdagavond 21 oktober, rond 20.50 uur, net van scooter af toen een persoon met een bivakmuts op hem bedreigde met een vuurwapen gelijkend voorwerp. De jongeman uit Ede kon niet inschatten of het echt vuurwapen was en nam het zekere voor het onzekere. Daarop ging de berover er met de scooter van het slachtoffer vandoor.

De dag erop kwamen twee getuigen het politiebureau in Veenendaal binnengelopen. Ze hadden de scooter bij zich die de avond ervoor was gestolen. Deze was online aangeboden en de getuigen hadden de scooter herkend. Ze besloten zich voor te doen als geïnteresseerde kopers en regelden een proefrit. Vervolgens reden ze met de scooter direct naar het bureau. Op aanwijzing van de getuigen gingen de agenten naar de locatie waar de verdachte stond te wachten. Bij het zien van de agenten ging hij ervandoor maar werd na een korte achtervolging te voet aangehouden. 

Bij de verdachte werd een mes aangetroffen, deze is in beslag genomen. Hij zit vast in verband met het onderzoek. 

advertentie
advertentie