Afbeelding
AberMedia

34-jarige belager persfotograaf verdacht van poging tot doodslag

21 april 2021 om 16:17 Misdaad

LUNTEREN (ANP) De man die maandagavond met een shovel een auto met daarin een persfotograaf en zijn vriendin een sloot induwde, wordt verdacht van poging tot doodslag. Dat heeft een woordvoerder van de politie woensdag bekendgemaakt. Het gaat om een 34-jarige verdachte uit Lunteren.

Daarnaast meldt de politie dat in de zaak een derde persoon is aangehouden: een 55-jarige man uit Lunteren. Hij wordt verdacht van bedreiging en openlijke geweldpleging. Diezelfde verdenking geldt voor een eerder aangehouden 21-jarige man uit Barneveld, aldus de politie.

Meerdere persfotografen werden maandagavond belaagd, toen zij reageerden op een melding van een autobrand. Ze wilden vanaf de openbare weg foto’s maken. Omstanders reageerden agressief, bedreigden de fotografen en sloegen met stokken op de grond om ze weg te jagen, aldus de politie. De fotografen namen afstand en volgens de politie ging een van hen voor zijn eigen veiligheid terug naar zijn auto. Die werd kort daarop met een shovel in een sloot geduwd. De fotograaf en zijn vriendin raakten bekneld en werden door de brandweer uit de op zijn kop terechtgekomen auto bevrijd.

Deze persfotograaf, Timothy, had aangifte gedaan van poging tot doodslag of moord. Hij zei dinsdag nog dat hij vanwege zijn verwondingen niet zonder pijnstillers kon.

De Vereniging van Journalisten (NVJ) en het Genootschap van Hoofdredacteuren reageerden geschokt op de aanval. Het genootschap noemde deze “een nieuw dieptepunt in de omstandigheden waarin journalisten hun werk moeten doen. Het illustreert de voortdurende dreiging waaronder de journalistiek in Nederland moet werken.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie