Afbeelding
Ted Walker

Acht kittens dood aangetroffen in vuilniszak Ede

18 oktober 2021 om 17:51 Misdaad

EDE Op de Van der Hagenstraat in Ede zijn maandagmiddag acht dode kittens in een vuilniszak aangetroffen. De dieren zijn vermoedelijk verdronken. 

Scarlett Willemse is vrijwilligster bij Dierenambulance Gelderse Vallei en kreeg de melding. ,,De politie belde of wij ter plaatse wilden komen”, vertelt zij. ,,Eenmaal daar zag ik dit trieste tafereel. Acht kittens, van verschillende leeftijden, die zeer waarschijnlijk verdronken zijn. Acht levens die beëindigd zijn, dieren die geen schijn van kans hebben gehad.”

ERGSTE ,,Ik werk nu drie jaar bij de dierenambulance en dit is wel het ergste wat ik tot nu toe heb meegemaakt. Ik ben er zo door geraakt. Wat ik wil zeggen tegen mensen die om wat voor reden dan ook niet meer voor hun dieren kunnen zorgen? Neem contact op met ons of met het asiel, dan zoeken we een oplossing. En doe alsjeblieft niet dit soort dingen.”

ROZE BANDJES De politie kan volgens Willemse niets met de zaak. ,,De Dieren lagen er al even en her hebben al te veel mensen aan de zak gezeten en rondgelopen. Toch wil ik wel een oproep doen.”

,,Twee kittens hadden een roze bandje, dus er is een kans dat die op Marktplaats hebben gestaan. Dus mochten mensen ze herkennen en weten waar ze vandaan komen, laat dat dan alsjeblieft aan ons of de politie weten.”

PEPPELENSTEEG Later maandagavond werd ook aan de Peppelensteeg een vuilniszak aangetroffen met daarin een moederkat en kitten. Enige weken terug had een voorbijganger hier een kitten gevonden en deze is naar aanleiding van het incident op de Van der Hagenstraat nog eens gaan kijken aan de Peppelensteeg. 

MELDEN Politie heeft de zak en inhoud meegenomen voor nader onderzoek. Tips kunnen gemeld worden via het Politienummer 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via het telefoonnummer 0800-7000.

Later op de avond werd ook aan de Peppelensteeg een vuilniszak aangetroffen. Hierin zaten een moederkat en kitten.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie