Afbeelding
Ted Walker - MN

Politievoertuig betrokken bij zware aanrijding Ede

10 januari 2020 om 14:18 Ongeval

EDE Bij de aanrijding op de kruising van de Keesomstraat met de Laan der Verenigde Naties in Ede, afgelopen maandagmiddag, was een onopvallende dienstauto van de politie betrokken. Dat bevestigt de politie na vragen van de redactie van EdeStad.

Op het grote kruispunt bij het ziekenhuis kwamen maandagmiddag even voor vijf uur twee auto's hard met elkaar in aanrijding. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en er ontstonden files vanuit meerdere richtingen. Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

De automobilist die bij het ongeval betrokken was, publiceerde vrijdag een bericht op Facebook waarin hij getuigen zoekt. Volgens hem was het andere betrokken voertuig ,,een onopvallende dienstwagen van de politie die reed met hoge snelheid, zonder sirenes of zwaailichten, door het rode licht heen." 

De politie bevestigt dat er een onopvallende dienstauto bij het ongeval betrokken was, maar wil verder niet veel kwijt over het ongeval. Of het voertuig zonder sirene en zwaailicht reed, of het voertuig door rood reed, of het voertuig te hard reed, ,,dat zijn allemaal zaken waar de Verkeers Ongevallen Analyse onderzoek naar doet. Op de resultaten daarvan kunnen we niet vooruitlopen", zegt de politie-woordvoerster.

GETUIGEN GEZOCHT De Edese automobilist is ondertussen op zoek naar getuigen. ,,Ik reed door het groene licht heen om over te steken toen er plots een auto van links kwam die met volle vaart mijn richting op kwam. Ik was helaas te laat om hem te ontwijken, maar gelukkig kon ik nog net op tijd vol op de rem trappen. Hierdoor heb ik de auto niet in mijn deur gekregen maar op mijn voorkant. Ik ben op zoek naar iemand die in de zelfde baan stond als ik, om vanaf de Laan der Verenigde Naties recht door richting de Jan Th. Tooroplaan te gaan. De stoplichten voor linksaf en rechtsaf stonden op rood en stonden vol met auto's. Ik hoop dat ik op deze manier iemand op kan roepen die mij door het groene licht heeft zien rijden en die het ongeluk heeft zien gebeuren. Of iemand die heeft gezien dat de andere auto door rood heeft gereden."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie