Afbeelding
AberMedia

Auto en bestelbus botsen op elkaar in Lunteren; bestuurder naar ziekenhuis

12 november 2020 om 20:21 Ongeval

LUNTEREN Op de Meulunterseweg ter hoogte van de Lage Veldweg zijn donderdagavond rond 19.30 uur een personenwagen en een bestelbus op elkaar gebotst. Hierbij raakt de 19-jarige bestuurder van de personenauto gewond. Het slachtoffer uit Veenendaal is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Ede. De twee inzittenden van het busje, bestuurd door een 20-jarige vrouw uit Houten, bleven ongedeerd.

De bestuurster van de bestelbus was in een dam bezig met draaien toen de personenauto, komen uit de richting van De Valk, op de bus botste. De bestelbus belandde daarbij met de achterzijde in een sloot, de personenauto kwam op de oprit van een woning tegen een heg tot stilstand. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

In het busje zaten twee personen, in de personenauto alleen de bestuurder. Hij is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De man heeft geblazen en dat wees uit dat hij had gedronken. ,,Het alcoholpromillage van de bestuurder is niet bekend. Uit een blaastest bleek inderdaad dat hij teveel had gedronken. In het ziekenhuis is bloed afgenomen om dit te laten onderzoeken door het NFI”, laat de politie weten.

Het rijbewijs van de bestuurder van de personenauto is ingevorderd. De zaak wordt overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie