Afbeelding
Gerben Algra

Auto’s crashen in Wekerom en Harskamp: ‘Dit had ook anders af kunnen lopen’

24 oktober 2021 om 12:00 Ongeval

WEKEROM/HARSKAMP In de nacht van zaterdag op zondag vonden twee grote eenzijdige crashes met auto’s plaats op de Roekelse Zandweg in het buitengebied in Wekerom en de Otterloseweg in Harskamp. Na lang zoeken vond de politie in beide gevallen geen bestuurder bij het voertuig. Ook bezoeken aan huis van de tenaamgestelden leverde geen resultaat op. ,,Dit had ook anders af kunnen lopen’’, stelt wijkagent Gerben Algra op zijn Instagram-account. 

Algra had die nacht dienst met de Lunterse wijkagent Ilco de Ruijter. De twee waren nog maar net klaar met het afhandelen van een zaak waarin een bestuurder onder invloed van alcohol had gereden en op het ademanalyseapparaat 600 ug/l blies (de limiet is 220 ugl en voor beginnende bestuurders 88 ugl, red.), toen een melding binnenkwam van een éénzijdige aanrijding in Harskamp. 

,,Collega’s van Barneveld waren als eerste ter plaatse”, schrijft Algra in een verslag van de nacht. ,,Zij troffen een voertuig met zware schade aan in een berm. Niemand bij het voertuig op dat moment en gezien de mate van schade kon het goed zijn dat de bestuurder en/of eventuele inzittenden letsel hadden opgelopen. Door een aantal eenheden werd een zoektocht uitgevoerd, waarbij wij tevens een woning hebben binnengetreden voor hulpverlening.” Of dit over de woning van het slachtoffer gaat en hoe dit verder verliep, vertelt het verhaal niet.

Toen Algra en De Ruijter nog maar net klaar waren met de aanrijding in Harskamp, kwam er een soortgelijke melding in Wekerom. ,,Ook daar troffen we een eenzijdige aanrijding aan, waarbij het betrokken voertuig forse schade had opgelopen”, schrijft Algra. ,,Ook nu niemand bij het voertuig en ondanks twee huisbezoeken hebben we de tenaamgestelde niet kunnen spreken.”

,,Het had ook anders kunnen aflopen vannacht”, deelt de wijkagent zijn zorg. ,,Nu zijn we hier enkele uren mee bezig geweest, het had ook zo kunnen zijn dat we vannacht twee slechtnieuwsgesprekken hadden moeten voeren met de nabestaanden van deze automobilisten. Of er bij deze twee aanrijdingen daadwerkelijk alcohol of drugs in het spel was, zullen we nu niet weten. Wij hebben een sterk vermoeden van wel. En anders toch zeker dat er roekeloos gereden moet zijn gezien de aard van deze ongevallen”, aldus Gerben Algra.  

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie