Afbeelding
WH Fotografie

Taxibus met kinderen erin ramt gevel van woning in Ede

Ongeval

EDE Een taxibus is vrijdagochtend tegen een woning aan de Goudenstein in Ede gereden. De bus kwam in de voortuin, tegen de gevel van de woning, tot stilstand. In de bus zaten acht kinderen die onderweg waren naar school. De hulpdiensten, ambulance, politie en brandweer, rukten met spoed uit.

Vermoedelijk is de bestuurder van de taxibus onwel geworden. De bewoners van de woning waren op het moment van het ongeval niet thuis. De kinderen in de bus raakten niet gewond. Toch komt er uit voorzorg een ambulance naar de nabijgelegen school om de kinderen na te kijken. Een bergingsbedrijf heeft de bestelbus uit de tuin gehaald. De brandweer heeft bekeken of er instortingsgevaar dreigde, maar dit bleek niet het geval te zijn.

De schade is aanzienlijk. Volgens de buurman had de bewoner afgelopen zomer net nieuw hout aangebracht en alles geschilderd. De coniferen in de tuin hebben de auto gelukkig wat afgeremd. De man kwam vanuit de Loevestein en reed plots rechtdoor. De kinderen zijn door getuige en omstanders naar de school gebracht, de AL Amana school.

Bron: WH Fotografie

Afbeelding
advertentie
advertentie