Afbeelding
Politie

Wijkagent uit Ede had zich eerste dienst 2020 anders voorgesteld

2 januari 2020 om 14:36 Overig

EDE ,,1 januari 2020, uurtje of zeven in de ochtend. Ik zit na vier uurtjes slaap alweer aan de koffietafel op het werk. De beste wensen vliegen over en weer. We bespreken hoe de nachtdienst het heeft gehad in Ede. Ik hoorde onderweg naar her bureau al op het nieuws dat Ede met name werd genoemd als één van de steden waar vuurwerk naar collega's was gegooid. Gevoel van boosheid komt omhoog maar ook de vraag of er collega's gewond zijn geraakt. Gelukkig blijkt dat laatste niet het geval te zijn", schrijft wijkagent Ede-West Gerben op Instagram.

AANGEVALLEN ,,Een paar minuten later, melding van een mishandeling op straat. We gaan met twee eenheden ter plaatse. Drie jongens treffen wij aan, één zichtbaar onder het bloed. Zij zijn zojuist aangevallen door een man. De jongens hadden zich ontfermd over een vrouw die in paniek op straat liep. Ze hebben haar naar haar huis gebracht en dat werd hen door de man niet in dank afgenomen. Uit hun verhaal blijkt dat twee van de drie zijn mishandeld en de aangiftes nemen wij op. We gaan naar de woning waar ze de vrouw heen was gebracht. We horen in de woning luid gepraat en het klappen van deuren. We maken een hoop herrie bij de voordeur om aandacht te trekken."

,,De vrouw komt naar beneden en niet veel later ook een man. Dit blijkt de verdachte te zijn. Hij wordt door ons aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit het verhaal van de vrouw blijkt dan dat ook zij mishandeld is en er dus sprake is van huiselijk geweld."

Ik begon de dienst op 1 januari dus al met een aanhouding van een persoon die drie mensen mishandeld had. Ik had mij het begin van 2020 toch anders voorgesteld."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie