Afbeelding
Politie Ede

Mogelijke fietsendief ontkomt na achtervolging in Ede

18 mei 2020 om 12:30 Overig

EDE De politie Ede kreeg zaterdag een melding van verdacht gedrag bij het Stationsplein. Een voorbijganger zag daar een man die met een kniptang in zijn handen tussen de fietsen in het fietsenrek stond. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse.

,,Toen wij op het Stationsplein aankwamen, spraken wij de melder en die gaf aan dat de man nog aanwezig was", aldus de politie. ,,De melder wees in de richting van een paadje dat zich naast het stationsgebouw bevindt."

ACHTERVOLGING Omdat het pad vanaf twee zijden toegankelijk was, besloten de agenten om zich op te splitsen. Maar toen de man door had dat de politie er voor hem was, fietste hij snel weg. ,,Toen zette een collega de achtervolging te voet in, waarna een andere collega terug naar het dienstvoertuig liep om de man hiermee achterna te rijden."

DOODLOPENDE WEG De man had er flink de vaart in en reed de Ariënsweg op. Omdat dit een doodlopende weg is, was de man genoodzaakt om van de fiets te springen. Hij liet de fiets vallen, sprong over een hekje en rende de bosschages in. De man werd na een zoektocht niet meer gevonden.

De politie vraagt zich nu af of de fiets die de man achterliet van diefstal afkomstig is. Wie de fiets herkent, kan contact opnemen met de politie via 0900 8844, of met een privébericht via de Facebookpagina van de politie Ede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie