Afbeelding
AberMedia

Wielrenner naar ziekenhuis na aanrijding met auto

10 mei 2020 om 13:27 Ongeval

DE VALK Een wielrenner is zondagochtend gewond geraakt bij een ongeval in De Valk. Op de Lage Valkseweg knalde de racefietser vol op een auto die bij de kruising met de Broekdijk geen voorrang verleende.

Het ongeval gebeurde rond 11.15 uur toen de bestuurster van de personenauto vanaf de Broekdijk de Lage Valkseweg wilde opdraaien en hierbij de wielrenner die vanuit de richting Barneveld kwam te laat opmerkte. Omdat de auto van de vrouw al deels over het fietspad stond botste de wielrenner met een forse snelheid tegen de zijkant van de auto.

De wielrenner kon in eerste instantie met hulp van de verpleegkundige zelf de ambulance in lopen, maar bleek tijdens het onderzoek toch dusdanig letsel opgelopen te hebben dat werd besloten om het slachtoffer naar het ziekenhuis over te brengen.

Omdat de bestuurster geen voorrang verleende en de wielrenner naar het ziekenhuis is gebracht heeft de politie overleg gehad met de verkeersdeskundigen (VOA) van de politie of er nog specifiek onderzoek noodzakelijk was naar de toedracht, maar uiteindelijk bleken de verklaringen en het vastleggen van de situatie ter plaatse voldoende te zijn.

DOOR MIDDEN De uit volledig carbon bestaande racefiets brak door de klap doormidden. De politie heeft de dure racefiets meegenomen. De auto bleek enkele deuken en een gebroken spiegel te hebben. De bestuurster van de personenauto bleef ongedeerd. Zij kon haar weg vervolgen.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie