Afbeelding
Handhaving Ede

'Boa's in Ede raakten zaterdag gewond bij aanhouding'

26 mei 2020 om 18:52 Overig

EDE (ANP) Twee boa's van de gemeente Ede zijn zaterdagmiddag gewond geraakt bij de aanhouding van een man. Eén van hen liep daarbij een hoofdwond op. Dat bevestigde de politie dinsdag na berichtgeving in De Gelderlander.

De twee boa's wilden bekeuringen uitschrijven voor fout parkeren, toen omstanders zich ermee gingen bemoeien en hen uitscholden. Dat leidde tot de aanhouding van een man die zich echter verzette. Daarbij liepen de boa's verwondingen op. De boa met de hoofdwond is in het ziekenhuis behandeld.

Met assistentie van de politie is de man alsnog aangehouden. Hij wordt onder meer verdacht van mishandeling. Hij is maandag heengezonden.

Dinsdag voerden boa's in zeker twintig gemeenten actie tegen de agressie en het geweld waarmee ze in toenemende mate te maken hebben. De Nederlandse BOA Bond vraagt al langer om een uitbreiding van hun uitrusting met beschermingsmiddelen, zoals een wapenstok en pepperspray. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) zei maandagavond dat hij daar niets voor voelt en pleit ervoor om boa's te beschermen met bodycams en een noodknop. De vakbonden voor boa's noemen dat onacceptabel en gaan daarom op 1 juni opnieuw actievoeren Ook Edese boa's maakten dinsdag een statement tegen geweld en pleiten voor het behoud van hun wapenstok.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie