Bij een verkeerscontrole op de kruising van de Klomperweg met de Kruisbeekweg in Lunteren is zondagavond 31 mei een automobilist op de vlucht geslagen.
Bij een verkeerscontrole op de kruising van de Klomperweg met de Kruisbeekweg in Lunteren is zondagavond 31 mei een automobilist op de vlucht geslagen. Wijkagent Ederveen De Klomp

Vluchtende automobilist uit bramenstruik geplukt

1 juni 2020 om 09:46 Overig

LUNTEREN Bij een verkeerscontrole op de kruising van de Klomperweg met de Kruisbeekweg in Lunteren is zondagavond 31 mei een automobilist op de vlucht geslagen. Dat meldt wijkagent Raymond Jansen op Instagram. ,,De bestuurder kwam met 93 kilometer per uur aangereden, waar je 60 kilometer per uur mag. De man parkeerde plotseling zijn auto in een inham, rende hard weg het bos in, maar kon na een korte zoektocht uit een bramenstruik worden gehaald (het resultaat kunt u op de foto zien, red.). Bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken, maar na een test bleek het een te laag alcoholgehalte voor vervolging. Bestuurder was in zijn vlucht wel zijn autosleutel verloren en kon vervolgens lopend zijn weg vervolgen met een bekeuring en zonder autosleutels."

Overigens sloeg nog een bestuurder op de vlucht. Een bromfietser negeerde het stopteken van de wijkagent en reed er met hoge snelheid vandoor.  ,,Wederom een korte achtervolging maar deze keer met de politieauto. Bestuurder bleek uiteindelijk teveel alcohol te hebben gedronken en mocht mee naar het politiebureau. Het rijbewijs mocht meneer behouden maar het scheelde niet veel. Er wacht hem wel een boetebedrag en een maatregel van het CBR."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie