De Stingerbol
De Stingerbol Derck Jan van Emmerik

Extra toezicht op terrein World Food Center

2 april 2021 om 16:45 Overig

EDE Niet alleen bij de Stingerbol, maar op het hele terrein van het World Food Center worden vernielingen aangericht. Dat zegt wethouder Leon Meijer in antwoord op vragen van Stephan Neijenhuis (D66) bij het vragenuurtje tijdens de raadsvergadering. 

,,Er is extra toezicht, maar het gebied is vrij groot en continu fysiek toezicht lukt niet. We doen er wel alles aan wat in onze mogelijkheden ligt.” Recent werd de entree van de Stingerbol vernield en werd er graffiti op de bol aangebracht. De Stingerbol staat te midden van veel nog braakliggende grond op het voormalige kazerneterrein. Hij werd gebouwd in 1984, is twintig meter hoog en bolvormig, en werd gebruikt als leslokaal voor militairen om te leren schieten met de Stinger, een draagbare infrarood geleide luchtdoelraket.

In de afgelopen periode is er hard gewerkt door de medewerkers van de stichting om activiteiten in de Stingerbol mogelijk te maken, aldus Neijenhuis. ,,Er zijn zorgen over de gewenste duurzame ontwikkeling van de Stingerbol. Hoe kunnen we de omgeving veiliger maken?” Volgens de wethouder is er goed contact met de stichting, waarmee de gemeente een bruikleenovereenkomst voor twee jaar heeft. Het betreft een stichting zonder winstoogmerk, die activiteiten coördineert en programmeert  in en van de Stingerbol.

door Gerard van Wijk

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie