Nog geen uitspraak Raad van State over World Food Center

23 sep, 10:43 Politiek Kraaijvanger
Afbeelding

EDE De Raad van State heeft nog geen uitspraak gedaan in de procedure die de Stichting Milieugroepen Ede aanhangig heeft gemaakt tegen de gang van zaken bij World Food Center Experience. Dat heeft volgens wethouder Leon Meijer geleid tot een enorme vertraging. Het raadslid Erik Wesselius van Mens en Milieu Ede merkte tijdens het vragenuurtje bij de raadsvergadering op dat uit de voortgangsrapportage blijkt dat er zeker één jaar vertraging is bij de realisatie van WFC Experience en de kosten blijven oplopen.

De kosten blijken zeker een half miljoen hoger dan tot nu toe werd  aangenomen, aldus Wesselius. Er is een gat van 2,4 miljoen euro. De stichting WFC zegt al twee jaar dat het geld bijna binnen is, maar de fondsenwerving heeft ‘slechts’ één ton opgeleverd. De stichting heeft nu uitstel gekregen om alsnog tot een dekkingsplan te komen.

PREMIUM
Afbeelding
Economie Voor enkele Edese bedrijven is de situatie ‘vrijwel uitzichtloos’ door stijgende energieprijzen
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid Raadsvragen over plan van aanpak LED-verlichting
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk Ede moet in 2022 nog 34 statushouders plaatsen
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk LTO Gelderse Vallei positief over stikstofrapport, wel kritiek op aanpak ‘piekbelasters’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek Vergrijzing heeft grote gevolgen voor Edese samenleving
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Echtpaar Ten Klooster-Kronenberg 70 jaar getrouwd: ‘Ik was met één blik verkocht’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.